Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tapetti - tyyliä ja kodikkuutta

 

Tapetti on satoja vuosia vanha pintamateriaali, jolla on aina pyritty lisäämään tilan viihtyisyyttä. Tavat, varallisuus ja muoti ovat vaikuttaneet siihen, miten tapettia on vuosien saatossa käytetty. 

Tapetti on monien mahdollisuuksien sisustuselementti. Tapetti voi olla tausta tai seinän kokoinen taideteos. Sen avulla eri tyylejä voidaan ilmentää hyvin tehokkaasti. Tapetti luo kodinomaisen, lämpimän tunnelman pehmentäen samalla myös tilan akustiikkaa. 

Nykyiset tapetit ovat laadukkaita ja kehittyneitä, ja niillä onnistuminen on helppoa aivan ensikertalaisellekin. Repeilevät ja kupruilevat tapetit ovat historiaa, kun vain noudattaa yksinkertaisia työohjeita ja käyttää oikeita kiinnitysaineita. 


Paperitapetti

Paperitapetti on perinteinen tapettityyppi. Euroopan vanhimmat paperitapetit ovat yli 500 vuotta vanhoja. Paperitapetin laatu on kehittynyt huimasti viime vuosikymmeninä. Suurin osa tapettipapereista ei ole enää ohutta, kuten vielä 60-70 -luvuilla, eikä sen tarvitse pelätä hajoavan käsiin liisteröinnin jälkeen. Myös käytön muut vaatimukset on otettu kehityksessä huomioon. Paperitapettien pintakäsittely huolehtii, että tapetti ei muuta väriään keino- ja auringonvalon vaikutuksesta. Lapsiperheidenkään ei tarvitse olla huolissaan, sillä monen paperitapetin pinta kestää kostealla pyyhkimisen.


Kuitutapetti eli non-wowen-tapetti

Kuitutapetti on suosittu tapettityyppi, joka ei kastuessaan veny eikä vanu. Siksi se voidaan kiinnittää siten, että liisteri levitetään  suoraan seinään eikä välttämättätapetin taustaan. Tapetointi ei ole vaikeaa, mutta kuitutapetti tekee siitä vieläkin yksinkertaisempaa. Kuitutapetti voidaan myös tapetoida perinteiseen tapaan levittämällä liisteri tapetin taakse ilman erillistä vettymisaikaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä  kuitutapeteille  esim. Nowo, Non-wowen, Quickup, EasyUp, Surestrip, SmartPaper, Rolleri . Näistä selviää tapetin pohjamateriaali kuiduksi  ,  ei välttämättä niiden pintamateriaali, joka voi olla kuitua, vinyyliä tai paperia.Tärkeää huomioitavaa.

1. Asennuspinnan tulee olla tasainen, tasavärinen, puhdas ja tapetoinnille sopiva. Kuitutapetin alle soveltuvista pohjamaaleista lisätietoa maalitehtailta. Ihanteellinen asennuslämpötila on n. 20 astetta - sulje ilmastointilaitteet ja vältä vetoa. Liian nopea kuivuminen saattaa aiheuttaa rakoja saumojen väleihin. 

2. Aseta palat ennen asennuksen aloittamista lattialle rinnakkain ja tarkista, että tuotteessa / kuviossa ei ole virheitä. Asennuksen jälkeen painovirheistä / värieroista ei voi reklamoida. 

3. Tee vatupassia hyväksi käyttäen seinälle linjaviivat asennuksen helpottamiseksi.

4. Levitä telalla ja pensselillä kuitutapeteille soveltuvaa kiinnitysainetta suoraan seinäpintaan. Tasoita palat kuivalla rätillä, tapettiharjalla tai - lastalla seinään ylhäältä alas ja keskeltä reunoille ulottuvin vedoin. Palat asennetaan puskusaumaan kiinni toisiinsa .  Koska useimmat seinät / nurkat eivät ole täysin suoria, valmistaja suosittelee aloittamista palasta 4. 

5. Pyyhi välittömästi saumoista / reunoista tapetin pintaan tuleva kiinnitysaine kostealla rätillä . Pidä rätti puhtaana. Älä hankaa. KOMAR-FOTOTAPETTI TYÖOHJE

AVAA PÄÄTYTULPPA HUOLELLA, JA POISTA MYÖS TULPAN KIINNITYSNIITIT PUTKESTA
ENNEN KUIN OTAT TUOTTEEN SUOJAPUTKESTA. 

A. PARHAAN LOPPUTULOKSEN VARMISTAMISEKSI  HUOLEHDI ETTÄ TAPETOITAVA PINTA ON SILEÄ JA PUHDAS, VANHAT TAPETIT HYVIN POISTETTUNA. 

B.  KESKITÄ FOTOTAPETTI SEINÄLLE. KOMAR SUOSITTELEE ALOITTAMISTA KESKIMMÄISESTÄ ALAPALASTA. ENSIMMÄISEN PALAN  SUORUUS  MÄÄRITTÄÄ LOPPUTULOKSEN  SUORUUDEN.
ENNEN ENSIMMÄISEN PALAN ASENNUSTA SUOSITTELEMME, ETTÄ PIIRRÄT 
LINJAT AVUKSESI SEINÄÄN KÄYTTÄEN VATUPASSIA TAI  LUOTILANKAA 

C. ASETA ENSIMMÄINEN KUVA KESKELLE LINJAVIIVOJEN MUKAAN . KIINNITÄ TAPETTI TAPETOINTIHARJALLA SIVELEMÄLLÄ YLHÄÄLTÄ ALAS JA KESKELTÄ SIVUILLE TARKKAILLEN, ETTEI TAPETIN ALLE JÄÄ ILMAKUPLIA.
KOMAR SUOSITTELEE, ETTÄ PALAT ASENNETAAN n. 1-2MM LIMITTÄIN ,
KOSKA PALAT SAATTAVAT HIUKAN KUTISTUA KUIVUESSAAN. 
PYYHI MAHDOLLISET LIISTERITAHRAT POIS HETI KOSTEALLA, PEHMEÄLLÄ JA PUHTAALLA KANKAALLA. VÄLTÄ HANKAAMISTA.

D. KÄYTÄ 4-8 OSAISTEN TUOTTEIDEN  MUKANA OLEVAA  LIISTERIÄ. TARKISTA PUSSISTA GRAMMAMÄÄRÄ JA LISÄÄ 60G 1,5L JA 40G  1 LITRA VETTÄ.
ILMAN LIISTERIÄ TOIMITETTAVILLE TUOTTEILLE 
SUOSITTELEMME  METYYLISELLULOOSA POHJAISIA JAUHELIISTEREITÄ . ESIM. HENKEL DIRECT, 
CASCO GLUTOLIN NORMAL 3434, SANDUD ERIKOISTAPETTILIISTERI TAI 
KIILTO ERIKOIS-MESTARILIISTERI

E. ANNA PALOJEN VETTYÄ LIISTERIN LEVITTÄMISEN JÄLKEEN 1-2 MIN, EI KUITENKAAN  ENEMPÄÄ KUIN 2 MINUUTTIA. 


MUUTA HUOMIOITAVAA:
ENNEN TAPETOINTIA TULEE VARMISTAA, ETTÄ TAPETIN PALOJEN VÄLILLÄ EI OLE
KOHDISTUS TAI VÄRIEROJA, SILLÄ HUOLELLISESTA LAADUNVALVONNASTA HUOLIMATTA 
VIRHEITÄ VOI SATTUA. MAHDOLLINEN VIRHEELLINEN TUOTE KORVATAAN UUDELLA, 
MUTTA KOSKA VALMISTAJA EI VASTAA TYÖ- JA LIISTERIKUSTANNUKSISTA, TUOTE ON TARKISTETTAVA ENNEN SEN KIINNITTÄMISTÄ SEINÄÄN. 
TAPETOIDUN SEINÄN TULEE ANTAA KUIVUA HITAASTI 19-20 ASTEEN LÄMPÖTILASSA.
HUONEESSA EI SAA OLLA VETOA, JOTTA TAPETTI EI KUIVUISI  LIIAN NOPEASTI.
JOS TAPETTIIN JÄÄ KUPLIA, SAUMAT JÄÄVÄT AUKI TAI TAPETTI IRTOAA SEINÄSTÄ,
EI KYSEESSÄ OLE TAPETTIVIRHE VAAN EM. JOHTUU VIRHEELLISESTÄ KIINNITYKSESTÄ,
KIINNITYSAINEESTA, ALUSTASTA/POHJAMAALISTATAI EPÄSUOTUISISTA TYÖOLOSUHTEISTA.

FOTOTAPETIN KIINNITTÄMINEN ON HAASTEELLISTA PUUHAA, JOTEN OHJEIDEN NOUDATTAMINEN ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ.